Cart

Taas on kätte jõudmas jõulud: aasta kingirohkeim aeg. Oled vahel mõelnud, kui palju üks jõulukink võib loodusressursse vajada ning mis on selle ökoloogiline jälg keskkonnale?

Soovid sel aastal teistmoodi rõõmu ja head teha, mitte ainult kingi saajale, vaid ka Eestimaa elurikkusele? Nimelt istutab Koosloodus igal aastal Eestimaa eri paikadesse tuhandeid laialehiseid puid, mis on erinevate annetajate poolt kingitud. Vaata lähemalt siit, kuidas ka ise teha ühe kingiga mitu heategu ning annetada Koosloodusele puude istutamiseks: https://koosloodus.ee/tooted/istik/. Kõikidele annetajatele väljastame annetajale või kingi saajale tänutäheks e-tunnistuse.

Lisaks looduse mitmekesisuse suurendamisele aitab puude istutamine siduda süsihappegaasi ning seeläbi aeglustada kasvuhoonegaaside kontsentreerumist atmosfääris.

Teine kingiidee on Kooslooduse poolt sinu nimel metsa paigaldatav pesakast. Nii pakud kodu ühele metsalinnu paarile ja tema järeltulijale. Tänaseks on Kooslooduse pesadest välja lennanud juba üle tuhande linnupoja. Järgmisel aastal ületame mitme tuhande poja piiri. Oma pesakasti kingituse saad teha siin: https://koosloodus.ee/tooted/pesakast/. Ka pesakastiga tuleb kaasa kena tunnistus.

Ka mitmed ettevõtted on otsustanud oma klientidele, partneritele või töötajatele kinkida Kooslooduse poolt istutatavad laialehised puud ja uute segametsade kasvule kaasaaitamise. Kõigil annetajatel on võimalik oma inimeste ja klientidega osaleda ka istutustalgutel – hea võimalus mõnusaks ühisürituseks. Ehk sobib see ka teie firmakingiks? Küsi lisa: tere@koosloodus.ee.

Täname juba ette sinu tehtud kinkide eest!

Koosloodus on asutatud eesmärgiga kaitsta ja hoida Eesti loodust. Uuri täpsemalt: https://koosloodus.ee/meist/


Martin Tikk

Roheline loodusturismi tudeng, kes mõistab looduse keelt. EMÜ Põllumajandus- ja keskkonnainstituudi teadusnõukogu ja Eesti Üliõpilaskondade Liidu volikogu liige.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga