Cart

Septembri lõpu viimasel nädalavahetusel õnnistas meid järjekordselt päike ja sinine taevas. Ikka seetõttu, et toimusid selle sügise Kooslooduse istutustalgud.

Osalejaid oli seekord 17 inimest, kel kõigil näod naerud ja töötuhin sees. Kambas sai seekord istutatud 500 väiksemat sorti puud. Liikideks seekord harilik pärn ja harilik tamm. Vaid paar tundi ning puud saidki mulda ning tokkide ja punaste lintidega tähistatud.

Meie kõige väiksem osaleja hoidis hoolikalt silmad lahti. Pole imet, et ta märkas paari tunni jooksul kahte hiirt ja ühte rotti. See on osa loodusest, et osad puud erinevate imetajate abil hukka saavad. Maa alt juurtest või pinnase lähedalt tüvelt maiustavad puukoorega närilised.

Ka talgupäeval sai näha juhust, kus just istutatud puu hakkas kümmekond minutit hiljem nagu õngekork maagiliselt vibama. Ei muud, kui juba oli keegi maa-aluses käigus värske juure leidnud ja selle hiliseks nädalavahetuse hommikusöögiks valinud.

Veidi kõrgemalt naksavad puid kitsed, keda ka istutustöö ajal luuramas näha oli. Kõrgema puu tippu võivad närida või murda põdrad. Sellega peab alati arvestama, et istutatud puudest kasvab vanaks vaid kümmekond protsenti.

Siin on talgupäev Jaak Sarve kaamerasilma läbi:

Aitäh kõigile abilistele! Kohtumiseni järgmistel talgutel maikuus!


Jüri Kaljundi

Loodusesõber, kes tahab Eesti metsad sama uhkelt kasvama panna kui oma iduettevõtted. Garage48 Sihtasutuse ja CV-Online asutaja ja sariettevõtja.

0 Comments

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga