Cart

Tänu heldetele Kooslooduse aitajatele otsustasime oma pesakaste ka teistesse Eestimaa piirkondadesse jagada. Nii toimetasimegi 30 pesakasti Võrtsjärve põhjakaldale Vaibla linnujaama, kus need varakevadel üles pannakse.

Vaiblas on juba 1987. aastast linde rõngastatud ning nende rännet uuritud. Ettevõtmise asutaja ja eestvedaja oli ornitoloog Heinrich Veromann, kes on ka Kooslooduse ühe asutaja vanaisa. Ka sel aastal rõngastati seal tuhandeid tiivulisi, sealhulgas ka väga haruldastest liikidest. Loe linnujaama tegemistest lähemalt:  https://blog.vaibla.net/.

Praeguseks on kõik pesitsused lõppenud ning suur osa pesitsejatest lõuna poole rännanud. Sel hooajal said kümned linnud endale mõnusa pesitsuspaiga just tänu Kooslooduse annetajatele. Selleks, et järgmisel pesitsushooajal suudaksime veel rohkematele linnupaaridele pesapaika pakkuda, ootame väga sinu annetust pesakastide ostmise toetamiseks: https://koosloodus.ee/tooted/pesakast/

Pesakasti paigaldamine on hea idee jõulukingiks sõpradele, perele, äripartneritele või iseendale. Sinu annetusega saab uue pesa üks tore Eesti metsalinnu pere, näiteks rasvatihane või must-kärbsenäpp. Iga pesakast suurendab meie metsade elurikkust.


Martin Tikk

Roheline loodusturismi tudeng, kes mõistab looduse keelt. EMÜ Põllumajandus- ja keskkonnainstituudi teadusnõukogu ja Eesti Üliõpilaskondade Liidu volikogu liige.

0 Comments

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga