Cart

Juhani Särglep on maailmarändur, kes on elanud erinevates riikides ja näinud mitmesugust loodust. Ta on soetanud omale kodu Bali saarel, Indoneesias, kuid peab vaatamata sellele ka Eesti loodust südamelähedaseks. Järgnevalt saad lugeda, millised emotsioonid, tunded ja käitumisviisid seovad Juhanit loodusega.

Foto: Juhani Särglep

Millal käisid viimati looduses? 

Veedan talve indoneesias, Balil ka suuresti, et saaks loodusele lähemal olla. Kui täpsem olla, siis elangi igapäevaselt looduse keskel.

Mida annab loodus Sulle?

Loodus anna mulle jõudu ja energiat, lisaks rahu ja mõttevabadust. Looduses on hea rahulik. 

Foto: Juhani Särglep

Mida annad Sina loodusele vastu?

Kui teeme väljasõite loodusesse pildistamise või filmimise eesmärgil, siis tavaks on saanud et viime endaga kaasa teelejäänud prügi mis teekonnal leiame. Iga seikluse lõpuks oleme kogunud vähemalt suure kotitäie igasugust prügi, niimoodi anname ise väikeste sammudega loodusele tagasi.

Jaga meiega palun üht oma maal veedetud lapsepõlve mälestust.  

Lapsepõlves veetsin palju aega Hiiumaal. Mul on mälestus kuidas käisime vanaisaga tagahoovis metsatukas vanu mahakukkunud puid koristamas. Seejärel kütsime nendega sauna ja vanaisa õpetas kuidas puidust lusikaid ja pannilabidaid teha. Tegime ise vihtasid ja jõime kasemahla. 

Kas pead ennast keskkonna- ja loodussõbralikuks inimeseks?

Usun, et olen keskkonnasõbralik inimene oma tarbimise ja isikliku jalajälje osas. Vaatan hoolikalt mida tarbin ja kuidas see on valmistatud. Eelistan alati orgaanilisi ja looduslikke tooteid. Annan keskkonnale tagasi niipalju kui saan, võttes aktiivselt osa looduse aktsioonidest ja puhastuspäevadest. 

Sinu lemmikkoht Eestis –  mis teeb selle koha sinu jaoks eriliseks?

Minu lemmikkoht Eestis on endiselt Hiiumaa. Armastan looduslähedast saare elu ning mere lähedust. Võimalust alati mere äärde minna ning nautida tuule jõudu

Foto: Juhani Särglep

0 Comments

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga